Taip, turėtum pirkti muzikinius cd! Štai kodėl

Verta pirkti cd
Tinklaraštis

2021 m.  muzikos srautinės (stream) paslaugos sudaro apie 85 procentus visos muzikos vartojimo. Vinilas išgyvena atgimimą ir jo įrašų pirkimai per tris dešimtmečius viršijo muzikinių kompaktinių diskų pardavimus. Kita vertus, muzikinių kompaktinių diskų pardavimų saulė leidžiasi. Remiantis naujausiais duomenimis, cd pardavimas nuo 2000 m. (kompaktinių diskų pardavimo pikas) sumažėjo 95 proc. ir šiuo metu yra žemiausiame lygyje nuo 1986 m.

Vis dėlto dar yra rimtų priežasčių juos toliau pirkti!


Taip, kompaktiniai diskai skamba geriau nei vinilas.
Vienas didžiausių garso pasaulio mitų yra tas, kad vinilas skamba geriau nei kompaktiniai diskai. Tai tiesiog netiesa. Žinoma, kad klausytojams labiau patinka šiltas analoginis garsas, ypač jo traškėjimas ir kiti trūkumai, taip pat visceralinė patirtis nuleidžiant adatą ant verpiančio įrašo. Tačiau kompaktiniai diskai yra tiesiog geriausias skambantis fizinis garso formatas, kurį dauguma žmonių gali gauti į savo rankas. Palyginti su vinilu, kompaktiniai diskai sugeba sukurti platesnį dinaminį diapazoną ir daugiau boso. Be to, jie neprašoks (nebent bus subraižyti).

vinilas

Kompaktiniai diskai tikrai skamba geriau nei skaitmeniniai failai.
Jei klausotės muziką iš tokių kaip „Spotify“, „Apple Music“ ar „Tidal“, vadinasi, girdite suspaustą muzikos failą. Tai reiškia, kad garso duomenys yra saugomi mažesnėje vietoje, todėl prarandama informacija ir muzika neskambės taip gyvai ar pilnai. MP3, AAC, WMA yra suglaudintų muzikos failų tipai.

Stream

Geriausiai suglaudinti skaitmeninės muzikos failai vadinami be nuostolių, nes jie nepraranda informacijos, tačiau tik kelios srautinio perdavimo paslaugos gali atkurti be nuostolių ar kompaktinių diskų kokybės garsą. Tokių platformų nėra daug, tai „Tidal“ ar „Amazon Music HD“, bet abu yra ganėtinai brangūs.

Kompaktiniai diskai šiuo metu yra tikrai įperkami.
Jei ieškote aukščiausios kokybės nebrangaus garso formato, geriausias iš jų - kompaktinis diskas. O jei kalbėti labai atvirai, tai jie yra tikrai pigūs. Garso parduotuvės ir mažmenininkai praktiškai atiduoda naudotus kompaktinius diskus, o nauji kompaktiniai diskai paprastai kainuoja 10 - 20 EUR. Kita vertus, jei ieškote vinilo, nauja plokštelė greičiausiai kainuos dvigubai brangiau. Nepamirškite, yra naudotų kompaktinių diskų ir vinilų rinka. Jūs galite parduoti senus įrašus ir kompaktinius diskus internetu arba įrašų parduotuvėms. Bet jei perkate skaitmeninę dainą, pvz., mp3 failą, nėra jokios perpardavimo vertės.

Kompaktinių diskų brošiūros ir albumų kūriniai yra nepakankamai įvertinti.
Šiame transliacijos amžiuje atrodo, kad albumo meninės iliustracijos yra nereikalingos (bent jau vartotojams). Žinoma, klausydamiesi dainos platformoje, matote mažą albumo viršelio paveikslėlį, tačiau trūksta albumo istorijos. O maža knygelė, pateikiama su kiekvienu kompaktiniu disku, kurioje užfiksuoti keli užkulisiai ar įdomūs albumo atsiradimo epizodai, bei rodomi kiekvienos dainos žodžiai, yra puikus vidurys tarp auksinio vinilo viršelio ir skaitmeninių vaizdų. Įdomu gauti kompaktinį diską ir vartyti lankstinuką jo klausantis. Taip klausytojas jaučiasi labiau susijęs su albumu.

Garso kompanijos vis dar išleidžia naujus kompaktinių diskų grotuvus.
Nešiojamasis kompaktinių diskų grotuvas gali būti praeitis, tačiau, patikėsite tuo ar ne, didžiosios garso kompanijos vis tiek išleidžia CD grotuvus į namus. Kodėl? Nes audiofilai jų vis dar trokšta.

cd grotuvas

Per pastaruosius kelerius metus tokios kompanijos kaip „Cambridge Audio“, „Panasonic“, „McIntosh“, „Rotel“ ir „Sony“ išleido naujus kompaktinių diskų grotuvus (arba integruodavo juos į skaitmeninius šaltinius). Tai puikus pasirinkimas žmonėms, turintiems didelę kompaktinių diskų kolekciją ir nenorintiems mokėti už muzikos saugojimo paslaugas (arba praleisti ilgą laiką keliant visą savo kompaktinių diskų biblioteką). Be to, aukščiausios klasės CD grotuvai nėra beprotiškai brangūs.

Šaltinis: https://www.gearpatrol.com/

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Palikite komentarą

Jūsų el. Pašto adresas nebus paskelbtas. Būtini laukai pažymėti *

Atkreipkite dėmesį, kad komentarai turi būti patvirtinti prieš juos paskelbiant