Taylor Swift

Taylor swift viniline plokstele
Tinklaraštis

Pakalbėkime apie, rodos, bet kokio amžiaus pop muzikos klausytojo žvaigždę ir mėgstamą atlikėją. Mes kalbame apie Taylor Swift! Kuo ši moteris tokia aktuali jau nuo 2012-ųjų? Kas taip žavi šiuolaikinę visuomenę ir pritraukia didžiausias galybes gerbėjų į jos koncertus? Atskleisime visą tiesą ir įdomiausius faktus apie ją jau tuoj pat! 

Būdama vos 16-os metų, Taylor Swift išleido savo pirmąjį albumą pavadinimu „Taylor Swift“. "Taylor Swift" albumas buvo išleistas ir cd, ir vinilinės plokštelės formatu, šio albumo pardavimai šiai dienai siekia 6 690 000 pasauliniu mastu Tai tapo jos didžiausios gyvenimo sėkmės pradžia. Mergina, gimusi 1989 m. gruodžio 13 d. Redinge, Pensilvanijoje, pasiekė pasaulinį pripažinimą ir tebedaro milžinišką įtaką pop kultūrai. Visgi, pačioje muzikinės karjeros pradžioje mergina specializavosi į country muziką, tačiau tik kurį laiką. Dainuodama apie savo jausmus ir išgyvenimus, pritraukė klausytojus savo nuoširdžiu tonu bei atsidavimu muzikai. Albumas „1989“ buvo galutinis taškas country muzikai jos kelyje, nes nuo tada ji perėjo į pop muzikos kūrimą. Kaip bebūtų, šis Taylor Swift 1989 albumas pasauliniu mastu buvo parduotas 10 655 000 egzempliorių. Labiausiai iki šios dienos žinomi šie Taylor hitai: „Shake It Off“, „I Know You Were Trouble“, „Blank Space“, „Love Story“.

 

Taylor Swift taip pat garsėja savo politiniais pasisakymais lyčių lygybės klausimu bei gebėjimu kurti prijaučiamas dainas socialiniais bei meilės klausimais. Jos vardą populiarina ne tik didelio masto pasauliniai turai, bet ir „rankomis laikoma“ muzika. Vinilinės plokštelės bei CD diskai nei kiek nepraranda savo reitingo šiuolaikinėje visuomenėje. Atvirkščiai – vis dažniau pastebimas susidomėjimas jais, o pirkimų skaičiai kalba patys už save!  Vinilinės plokštelės yra analoginis muzikos formatas, kuris šiuo metu patiria renesansą dėl savo unikalumo ir muzikinės kokybės, todęl Taylor Swift taip pat įsitraukia į šią tendenciją ir leidžia savo albumus viniliniu ploksteliu formate. Jos albumai dažnai išleidžiami ne tik įprasto dydžio vinilinėse plokštelėse, bet ir specialiose edicijose, kuriose gali būti įvairių papildomų priemonių, tokios kaip plakatai, knygelės ir kt. Taylor Swift CD diskas – kita priežastis taupyti vietą savo namų lentynoje, nes jie yra įspūdingi meniniai kūriniai. 

Štai keletas priežasčių, kodėl žmonės vis dar perka Taylor Swift vinilines plokšteles bei CD diskus:

  • Kolekcinė vertė (dažnai riboto kiekio ir reto leidimo vinilinės plokštelės ir CD diskai patraukia kolekcionierių dėmesį)
  • Dėl audio klausymo patirties (dauguma mėgstančių klausyti „gyvą“ muziką teigia, kad klausymasis telefone ar kompiuteryje yra daug prastesnės kokybės, nes nesuteikia šilumos bei meilės jausmo iš atlikėjo)
  • Namų dekoravimo elementas (įsigydami fizinį albumą žmonės gauna ne tik galimybę paklausyti mėgstamą albumą, bet ir su juo susipažinti per lytėjimą, apžiūrėjimą iš arti bei analizę)
  • Atlikėjų palaikymas (Taylor Swift vinilinės plokštelės ir CD disko įsigijimas gali tapti finansine paskata kūrėjui tolau tęsti savo kelią ir kurti nuostabų klausomą meną. Pirkdami oficialius albumus, jie padeda remti muzikos kūrėjus ir muzikos industriją.)

Taylor Swift vinilinės plokštelės yra pagaminamos kruopščiai, o darbo įdedama tikrai daug. Pavyzdžiui albumas „1989” panašus į polaroidu fotografuotą nuotrauką. Fone skraidantys paukščiai apibūdina laisvę, o pats albumas simbolizuoja Taylor perėjimą iš country į pop muzikos erą. Na, o albumas „Folklore“ yra kupinas gamtos elementų. Nukreipia klausytojo nuotaiką į svajingą bei magišką atmosferą. 

Turime nepamiršti paminėti, kad Taylor Swift yra tikra rekordų kolekcionierė! Jos albumas „Speak Now“ 2010-aisiais tapo greičiausiai parduotu internetinės erdvės albumu tarp visų moterų kūrėjų. Taip pat ji yra laimėjusi daugybę Grammy, MTV, Billboard ir kitų muzikos apdovanojimų. 

„Gyvenimas yra ne apie tai, kaip išgyventi audrą, bet apie tai, kaip mėgautis šokti lietuje“ – Taylor Swift mintis. Visiems Taylor klausytojams linkime laisvės bei begalę laisvo laiko spėti paklausyti jos nuostabios muzikos, besisukančios vinilinėse plokštelėse šviesioje namų svetainėje... 

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Palikite komentarą

Jūsų el. Pašto adresas nebus paskelbtas. Būtini laukai pažymėti *

Atkreipkite dėmesį, kad komentarai turi būti patvirtinti prieš juos paskelbiant