Lana Del Rey

Lana del rey album
Tinklaraštis

“Muzika privalo iškelti ugnį iš žmogaus sielos” - yra pasakęs garsusis vokiečių kompozitorius Ludwig van Beethoven. Ir kas tiesa, tas ne melas. Jausti palengvėjimą ir išreikšti save muzikoje yra pati geriausia terapija. Tad šiandien pakalbėkime apie daugeliui gerai žinomą atlikėją Laną del Rey, jos šiurpuliukus keliančią muziką ir nuoširdžią kūrybą. 

Elizabeth Grant sceninis vardas „Lana Del Rey“ platesnę visuomenę pradėjo pasiekti apie 2011 metus, jai išleidus dainą “Video games”. Nostalgijos kupinos natos bei ramus dainos tonas būtent ir išgarsino šią atlikėją. Lana Del Rey muzika įkūnija ir šiuolaikinio pop muzikos skonį, tad šis unikalus nostalgijos ir modernumo derinys pritraukė jai daugybę gerbėjų.

 Lana Del Rey Born to Die

Sėkmingai iki pat šios dienos tebekuriamos dainos tampa jautria tema tiek paaugliams, tiek vyresnio amžiaus žmonėms, taigi, aktuali ši muzikinė kelionė visiems. Apdainuojamos įvairios gyvenimiškos situacijos, besisukančios Lana Del Rey vinilinės plokštelės grioveliuose užpildo namus ramybės. Tai tokia muzika, kuri leidžia pailsėti, išjausti meilę, skausmą, liūdesį, patirti melancholiją. O, taip pat, dainininkės asmeninis gyvenimas yra viešai prieinamas daugeliui, kadangi atvirai kalba apie praeities problemas, priklausomybes. Atvira ir nuoširdi dainininkė tampa atrama net jos nepažįstantiems klausytojams, per muziką paguodžia ir padeda sustiprėti. Štai, kokia gali būti galinga Lana Del Rey muzika.

Lana Del Rey leidžia ir „gyvą“ muziką – vinilines plokšteles bei CD diskus. Lana Del Rey CD disku/viniline plokštele yra tapę šie albumai: „Born to die“, „Ultraviolence“, „Lust for life“, jos skaitomos poemos „Violet bent Backwards over the grass“, vienas naujesnių albumų „Chemtrails over the country club“. Vinilas su šiltu skambesiu puikiai papildo Lana Del Rey muzikinį autentiškumą.

Viniline plokstele Ultraviolence

Adatos traškėjimas vinilo paviršiuje sukuria intymią patirtį. Jos emocijos, tekstų poezija atgyja grojant plokštelių grotuve ir užkariauja širdis tų, kurie muzikinėje kelionėje trokšta nostalgijos. Ryškiu ir ypatingu paveikslu galinti tapti albumo nuotrauka puošia namus, o viduje slypintis vinilas glaudžia neapsakomai stiprią geros muzikos jėgą. 

Įdomu tai, kad Lana Del Rey populiarumas taip pat pritraukė daug muzikos kolekcininkų, kurie aktyviai ieško retų ir riboto tiražo vinilų. Jie siekė jos vinilo leidimų, kad užfiksuotų tikrąją skambesio esmę, patirtų sielą sujaudinančius pasirodymus su kiekvienu nauju įrašu. Daugumą vinilų padaromi specialiu leidimu, kurie būna su unikaliomis pakuotėmis, spalvotu vinilu ir papildomomais meniniais priedais, todėl sukuria didelę išsaugomąją vertę.

Lana del Rey Viniline plokstele

 

Be to, Lana Del Rey vinilinės plokštelės vaidina svarbų vaidmenį vizualiniame meniškumo aspekte. Jos albumų viršeliai dažnai pasižymi svajinga ir retro įkvėpta estetika. Šie vizualiai žavūs viršeliai yra ir puikus būdas užmegzti ryšį su savo auditorija gilesniu lygmeniu.Lanos Del Rey vinilas išsaugo ir įamžina tą magiją, suteikdamas klausytojams nesenstantį portalą į savo jausmingą visatą. Su kiekvienu įrašo sukimu Lana Del Rey muzika įgyja naują gyvenimą ir tampa amžina. Įkvėpiantys ir pavYzdingi daininkai, besipuošiantys savo unikalumu, yra kasdienė dovana paskatinimo ieškančiam žmogui. Kaip ši atlikėja kartą yra pasakiusi: „Turiu asmeninių ambicijų gyventi sąžiningai ir gerbti tikrąją meilę, kurią turėjau, ir žmones, kuriuos turėjau šalia.“... Tad užsileiskime namuose muzikos, atsisėskime ir leiskime muzikiniam vinilo skambesiui užlieti kokybiška muzika ausis, prisiminti meilę ir žmones.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Palikite komentarą

Jūsų el. Pašto adresas nebus paskelbtas. Būtini laukai pažymėti *

Atkreipkite dėmesį, kad komentarai turi būti patvirtinti prieš juos paskelbiant