Kaip žinoti, ar įrašas originalus?

Padirbtas neoriginalus muzikinis kompaktinis cd diskas irasas
Tinklaraštis

Juk pirkdami prduotuvėje naujutėlaitį Taylor Swift albumą, niekada nesusimąstome, ar įrašas originalus ar ne? Bet kas, jei jūs užsimanote muzikos, kuri jau nebeparduodama parduotuvių ar knygynų lentynose?

Įsijungiate kompiuterį ir pasineriate į interneto platybes. Dažniausiai senesnių leidimų muzikiniai įrašai būna naudoti, kaip sakoma ''iš antrų rankų''.

Žinoma, iš pardavėjo galite išklausinėti albumo istoriją - kur pirko, galbūt turi parduotuvės kvitą, kodėl parduoda ir panašiai.

Bet kaip pačiam nustatyti ar cd albumas originalus? 

Žemiau pateikiami keli patarimai, kurie pravers mūsų skaitytojui.

Akys jūsų pagrindinis įrankis nustatant įrašo autentiškumą. Pirmiausia, atidarius kompaktinio disko dėžutę ir paėmę cd į rankas - apverskite jį. Jei kompaktinio disko paviršius, kur turėtų būti įrašas, bus violetinės ar žalios spalvos - daugiau ir nesigilinkit - įrašas nebus tikras. Tai yra, muzika bus ''iškepta'' (''burned'') į muzikinį cd, o ne įrašyta ir išleista leidybinės kompanijos.

netikras muzikinis irasas

Sekantis žingsnis - apžiūrėkite kompaktinio disko informacinę pusę. Čia bus atspausdinta pagrindinė informacija apie albumą - bus leidybinės kompanijos spaudas, albumo pavadinimas, gali būti dainų sąrašas. Tikrai, leidybinės kompanijos nerašys ant kompaktinio cd disko albumo informacijos flomasteriu ar tušinuku.

 

Netikras cd

Apžiūrėkite muzikinio albumo bukletą - dažniausiai jis būna atspausdintas ant blizgaus popieriaus, susegtas arba perlenktas ir pateikiamas kaip nedidelis informacinis žurnaliukas, suteikiantis informacijos pie albumo atsiradimą, muziką, dainas ir kitą, su albumu susijusią, istoriją.

Madonna Ray of light
Na, ir galiausiai, jei aukščiau nurodyti patarimai, visi išnaudoti, galite tikrinti informaciją tarptautiniuose muzikos žinynuose. Vienas iš tokių yra ''All media guide'' kompanijai priklausanti neapsakomai didžiulė internetinė duomenų bazė 
allmusic.com . Čia galėsite atrasti galybę papildomos informacijos apie Jus dominantį albumą - muzikos stilių, žanrą, išleidimo metus, atlikėjus ir dar daug daug daug kitos informacijos, kuri Jums padės ne tik nustatyti albumo autentiškumą, bet ir praplės jūsų muzikines žinias.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Palikite komentarą

Jūsų el. Pašto adresas nebus paskelbtas. Būtini laukai pažymėti *

Atkreipkite dėmesį, kad komentarai turi būti patvirtinti prieš juos paskelbiant